MEIST

KARU Kombucha valmib väikeses pruulikojas Lõuna-Eestis, Karksi-Nuias, metsade ja mägede vahel. Niimoodi ütleb meie kohalik laul, „metsad ja mäed, kõike siin näed“. Aga lisaks näeb ka ühte kombucha pruulikoda, kuhu olete külla oodatud ning meie tegemisi vaatama.

Kasutame võimalikult palju kohalikku toorainet. Meie põhimõte: mida lähemalt seda parem.

Näiteks on piparmünt meie oma kasvatatud, maasikad naabrimehe põllult, õunamahl naaberkülast Pollist (EMÜ Polli aiandusuuringute keskus), rabarberimahl naaber maakonnast, Lõuna-Vooremaalt. Jne, jne.

Töötame alati selle nimel, et pakkuda hästi puhast, ilma lisatud suhkruta, säilitusainetevaba kombuchat.

 

Miks on KARU KOMBUCHA saanud nime KARU?

Kui me olime oma brändile nime mõtlemise faasis, siis käis läbi väga palju erinevaid variante, küll inglise keelseid ja muu keelseid. Aga mis lõpuks võitis, oli lihtsus ja eestimaisus. Seda joont oleme püüdnudki hoida. Karu asutaja nimi on Krisli ning seos karuga on teda saatnud kogu aeg. Siis ei olnudki vaja kaugelt brändile nime mõelda, vaid leidsime selle oma lähedalt. Kui sa küsid mis seos, siis järgmine vihje on Grisli karu.
Aga lisaks selle karu jutule, arvame me, et karu on üks metsik ja äge loom ning see sobib ideaalselt iseloomustama ka kombuchat. Metsik seetõttu, et kombucha on elus jook/ pastöriseerimata, loodusliku käärimise protsessiga. Looduslik käärimine aitab luua palju häid omadusi kombuchale ning meie ülesanne on see purki panna. Tulemus, metsik elujõud.

Miks kombucha tootmine?

Usume, et kombucha on suurepärane alternatiiv üleküllastatud suhkrujookidele. Ta suudab pakkuda vähe kaloreid, on ilma lisatud suhkruta (suhkur käärib ära ja rohkem juurde ei pane), lisaks on veel olemas ka pikk nimekiri kombuchas sisalduvatest erinevates bakteritest, mis on meie kõhu mikrobioomi turgutavad. See jook on looduse poolt valmistatud,  kõige ehedamas võtmes, nii nagu seda tehti tuhandeid aastaid tagasi. Toodame tervislikumat valikut kõhule muude rafineeritud toitude kõrval. Töödeldud toitu on viimase paarikümne aasta jooksul poelettidele tekkinud liiga palju. Aga sina saad teha parema valiku.

KARU KOMBUCHA asutaja, Krisli, armastus kombucha vastu sai alguse samamoodi nagu karupoeg Puhh rääkis armastusest. See oli nii, et kui karult küsiti, “Kuidas kirjutatakse sõna armastus”? Siis ta vastas “Armastust ei pea kirjutama… seda peab tundma”.

Ja kui talt küsida, mis maitsega see kombucha siis on? On vastus samasugune, „Seda ei saa sõnadesse panna, seda peab maitsma“.

2016 Ameerikas, maitses Krisli esimest korda kombuchat, armus sellesse maitsete nüansikasse jooki ning teadis, et Eestisse naasedes hakkab seda tootma. Päris kohe siiski ei alustanud tootmisega. Läksid veel mõned aastad reisimisele. Aga siis koju saabudes, oli ikka veel sama mõte, hakkan ise tegema. Ka reisidelt saadi kinnitust vaid ühele, et kombucha on ikka maitsev ja populaarsust koguv jook igal pool maailmas. Lisaks kinnitusele koguti palju tarkusi töötades erinevates veinitehastes Uus-Meremaal ja Austraalias ning käies kombucha koolitustel Londonis ning Berliinis. Läks mitu aastat aega, aga koostöös oma ala proffidega on välja töötatud toredad maitsed, millest igaüks peaks leidma omale midagi. Töötame oma meeskonnaga selle nimel, et pakkuda põnevaid maitseid ning kvaliteetset toodet, mis on valmistatud hoole ja armastusega Eestis.

pruulikoda kombucha karu kombucha teeseenejook brewery